A Rotary figyelemmel kíséri a koronavírust és hatását

A Rotary folyamatosan figyelemmel kíséri a COVID-19 világjárványt, és folyamatosan értékeli annak lehetséges hatásait a Rotary eseményekre és tagjaira.
Számunkra mindig az egészség és biztonság a legfontosabb Az alábbiakban információkat talál a Rotary tevékenységekről, amelyeket érinthet a járvány. A bejelentést akkor frissítjük, amikor Mihelyst új információk állnak rendelkezéseinkre, megosztjuk Önökkel.
Rotary Nemzetközi Egyezmény
Az egyezményt továbbra is június 6-10-re tervezzük Honolulu-ban (Hawaii, USA).
Figyelemmel kísérjük a fejleményeket, és követjük az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Egyesült Államok Államügyi Minisztériuma és az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Megelőzési Központja által kiadott javaslatait, és útmutatásait. Készen állunk a változtatásokra és megteszünk minden szükséges óvintézkedést a kongresszusi résztvevők védelme érdekében.
Egyéb nagyobb Rotary események
Tagjaink, alkalmazottaink és utazóink egészségének védelme érdekében a Rotary a következő eseményeket lemondta: március 28-i UNESCO konferencia Párizsban, május 9, Róma, Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet konferenciája. A regisztrált Rotary tagok e-mailben kapnak további információkat.

Klubok és district találkozók
A Rotary International azt ajánlja, hogy a tagok és a résztvevők az egészségük és biztonságuk védelme érdekében tartsák be az Egészségügyi Világszervezet, valamint a nemzeti, regionális vagy helyi egészségügyi hatóságok által meghatározott irányelveket. Ha a hatóságok azt javasolják,halasszák el vagy töröljék a személyes találkozókat, tartsák meg azokat online felületeken vagy telefonon.
Az utazással és az eseményeken való részvétel szempontjából mindenki alaposan vizsgálja meg személyes körülményeit, ideértve az egészségügyi kérdéseket is.
Cserediák program
Azon területeken, ahol észlelték a vírus jelenlétét, vegyék fel a kapcsolatot a cserediákokkal, és tájékoztassák őket a szükséges óvintézkedések megtételéről.
Minden districtnek, valamint a diákoknak és a befogadó családoknak figyelniük kell a nagykövetségek vagy konzuli hivatalok, a nemzetközi közegészségügyi ügynökségek, – úgymint az Egészségügyi Világszervezet, – és a helyi egészségügyi hatóságok által kiadott iránymutatásait és az szerint kell eljárniuk.
A fogadó districtek fontolják meg, hogy mind a kirándulások mind a helyi tevékenységek megnövekedett kockázatot jelentenek-e a résztvevők számára. Amennyiben a fenti tevékenységek nem fontosak, fontolják meg ezek visszavonását vagy elhalasztását.
Ha egy diák szülője vagy gondviselője aggódik a gyermek egészsége vagy biztonsága miatt, – ideértve a járvány által érintett területeket is,- akkor vegye fel a kapcsolatot és működjön együtt a partneri district-kel. A szülők úgy is dönthetnek, hogy hazahívják gyermeküket.
Rotary Béke ösztöndíjak és egyéb programok
A Rotary Béke Ösztöndíj, a Rotary Barátságcsere és a Rotary Akciócsoportok résztvevői és azokhoz kapcsolódó szervezetek az Egészségügyi Világszervezet és a fogadó régió nemzeti, regionális vagy helyi egészségügyi hatóságainak ajánlásait követik, amikor mérlegelik, hogy az eseményeket, találkozókat vagy tevékenységeket elhalasztják-e.

Interact és Rotary Ifjúsági Vezetői Díjak (RYLA) esetén: mérlegeljék, hogy a tervezett események, kirándulások vagy helyi események fokozott kockázatot jelentenek-e, és fontolja meg a nem lényeges utazások vagy nagy összejövetelek visszavonását vagy elhalasztását.
Kövesse az iskolák útmutatásait az esetleges bezárások vagy késleltetett kezdési idők vonatkozásában, amelyek érinthetik az iskolai programok résztvevőit. Beszéljen a szülőkkel vagy gondviselőkkel gyermekeik egészségéről és biztonságáról, amíg a tanítás nem folytatódik, valamint arról, hogy a Rotary klubok és kerületek mit tesznek a Rotary tevékenységek és események résztvevőinek egészségének megóvása érdekében.
Rotary által finanszírozott utazás
A Rotary International azt ajánlja, hogy a Rotary által finanszírozott támogatások kedvezményezettjei, a Rotary Ifjúsági Csere résztvevői, a Rotary Peace Fellows és más Rotary által finanszírozott utazók kövessék az Egészségügyi Világszervezet és a nemzeti, regionális vagy helyi egészségügyi hatóság által az egészség és biztonság védelme érdekében kidolgozott irányelveket.
Nézze át és ossza meg a Rotary utazási tilalom listáját a klubokkal és a district-kel annak ellenőrzése érdekében, hogy engedélyezett-e a támogatásokból finanszírozott utazás. További, a Rotary által finanszírozott utazással kapcsolatos kérdéseivel forduljon az illetékes programvezetőhöz.

LEAVE REPLY

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük